Vol. 4. Other Titles: Călători străini despre Țările Române în secolul al lea: Călători străini despre Țările Related Subjects:(6). Romania. Vol. 1. Bucharest: Editura Știinţifică, [Holban, Maria], ed. Călători străini despre Ţările Române [Foreign Travelers in the Romanian Lands]. Vol.6, Paul de . CALATORI STRAINI DESPRE TARILE ROMANE Sup lirnent I www. dacoromanica. ro 6 Traducerea a fost efectuata dupd editia lui Nicolae Iorga, Acte,s1.

Author: Dor Arashikus
Country: Kenya
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 12 April 2017
Pages: 218
PDF File Size: 5.52 Mb
ePub File Size: 19.41 Mb
ISBN: 374-5-64952-503-4
Downloads: 1760
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Moogutilar

Dar speranta rn-a inselat amarnic. Treptat se pasioneaza de relatiile franco-otomane, subliniind rolul civilizator pe care 11 putea juca Franta in modernizarea Imperiului otoman, in stoparea Inaintarii Rusiei in Balcani, In colonizarea cu muncitori occidentali a teritoriului stapanit deturd in Asia Mica.

Pe preoti, pe voiti, sa-i aducd, Si cu sila sa-i boteze, Din turma Luminatorului sa-i scoatd, Apoi, aspru a mai poruncit: Lor li se addugau doi rusi unul de certd origine germanddoi polonezi, un elvetian si un american. In acest context, dezamagirea si indignarea sa au fost mari in fata reprimarii, prin forta, a revolutiei de catre trupele otomane in septembrie si a comportamentului brutal al armatelor rusesti in Moldova.

Ea mi-a faspuns cd polonezele nu obisnuiesc niciodatd sA se imbrace intr-un astfel de costum, care era din vechnne doar portul ferneilor armence; acum se rusineazd de acesta si se imbracd dupd portul polon sau ele insele nu stiu dupa care. De misiunea lui Karma likes s-a ocupat i Daniel Barbu, Bram contra Bizant Exploran in cultura politica romaneascd, Bucuresti,p Nu sunt lipsiti de a gAsi ceva, caci sunt indemanatici 0 buni lucritori.

La 6 ianuarie am hydnit [animalele] in spatele [orasului] hoeivehnecht Vogl, este vorba de cadiu [n. Lupta dintre cei doi candidati care ii disputa intaietatea este plina de venalitate. Am redat-o aici pentru notele i comentariile lui Billecocq.

Am stat sapte zile si rn-a tratat bine. V-as ramane veglic recunoscator domnule mare postelnic daca 1-ati considera pe onorabilul meu coleg, consulul Angliei, protectorul desprre francezi 0 in acela0 timp vpl rog sa-mi eliberali pappoartele”.

Atat de tare era faramat piciorul, Inca 11 puteai indoi ca pe un petic; totusi i-a harazit Dumnezeu un mester atat de iscusit, incat in patru saptarnani a putut din nou sa calce pe el si astazi schioapata foarte putin. Toate stabilimentele publice fondate de catre Administratia provizorie erau mentinute in bunk stare 0 regulamentele speciale tinute sub observatie. In privinta celorlalte, porunca apartine Sigiliului fericirii, refugiu mondial.

  EAWS STUDY GUIDE PDF

CALATORI STRAINI, VOL II | Jon Jovi –

Toate ramurile rpmane se aflau pe directia buna, cu exceptia tribunalelor, unde confuzia exista de partea boierilor, ca 0 de partea guvernantilor. Si au bucurie atunci cand danseaza cel mai bine unul dintre ei le da semnalul sa sard astfel: In ceea ce prive0e legislatia civild, si-a facut o regula de a nu confirma deciziile divanului superior. La data respectiva di Alessandri era notar, iar ceilalti doi secretari la cancelaria ducald.

Am mers iarasi prin campie, apoi printr-o padure deasa de stejar, peste dealuri i prin vai. E posibil ca Guarino sa-i fi mijlocit apropierea de familia Chrysoloras.

Dar la 22 ianuarie, and am pornit, am fost siliti sa ne inapoiern din cauza zapezii mari. La 28 iulie am hrdnit [animalele] la Musabei, am irmoptat la Kornaria. Sabatier, care, impreuna cu capitanul E.

Calaméo – Calatori straini,vol.5, sec. XIX

Vom da in continuare p. Cunoasteti de altminteri, printe, cd dupd doisprezece ani de inaltA influentA exercitatA in Europa de intelepciunea regelui francezilor, drapelul revolutiei din iulie, arborat pe locuinta mea consulard reprezinti un lucru care nu poate fi calomniat de nici o persoanA. Teribilele vanturi din Nord, cunoscute sub numele de Crivat, nume rusesc, sunt gat de redutabile 0 nu pot fi oprite de nici un munte, incat termometrele coboara pana la 25 grade sub zero!

Portul si religia lor sunt la fel ca la turci. Am innoptat in ample. Pnmul care a oferit ajutor material a fost regele Spaniei, Filip al II-lea, care a considerat Ca pierderea Ciprului ar fi prejudiciat direct interesele Spaniel in Mediterana Orientala.

In Imperiul Otoman negustorii lioveni duceau postav, cutite, blanuri siberiene scumpe, achizitionate la Moscova, si bani. Stapami au trosit destul timp cu el Jana ce s-a lasat impacat.

Calatori straini,vol.5, sec. XIX

La 19 mai, in ziva Ina ltarii Domnului, am innoptat la Hotin Vamile Moldovei se aflau in mainile grecilor, fapt care reiese si din descrierea autorului. Scopul discutiilor care au existat lute Adunare, domnitor si Consulat nu a fost principiile, ceea ce adresa Incerca MI demonstreze ostentativ, facand o paralela Intre administratia provizorie cu guvemul pe care ea 11 ataca, ci numai o chestiune de persoane, pentru ca atat consulatul cat si comisarii adresei au reusit sa obtina destituirea domnitorului Ghica, nu pe baza principiilor In numele carom au scris senmatarii adresei, nici luand drept model administratia contelui Kiselev, pentru di ei s-au ingrijit mai degrabi si distruga, fad a lasa vreo urma, Regulamentul organic si toate infaptuirile Presedintelui plenipotentiar, In numele carora au cerut si au obtinut schimbarea domnitorului.

  ELEMENTAR VARIO TOC CUBE PDF

El se afla langa Caransebes, la iesirea raului Timis din munti si confluenta lui cu rail Bistra. In colectia de mai sus adunase peste de titluri. Pentru mai multe detalii v Stefan Andreescu, Boiern, p. Este o frumoasd coloand inalta care nu are egal in inaltime in toatd Polonia.

Sub conducerea lui Domitian, dacii au cucerit posesiuni romane 0 1-au fortat pe imparat, pe care 1-au infrant, sa le plateasca tribut Bine, fata mea este a ta.

Cronologte-Bibhografie-Glosar, Bucuresti,p. Institutul de Arte grafice Carol Gal. La 13 mai am tocmit carutele si am fost trecuti Dunarea. In aceste timpuri din urma Cazu pedeapsa pe armeni Pentru pacatele cele multe, Ce facuram in asta lurne. Legea cerea imperativ, gi pe build dreptate, aceasta formalitate esentiala, pentru ca atunci and dadea dreptul Adunarii, un drept atat de important ca acela de a provoca destituirea gefului statului, ea se apara de abuzul exercilarii acestui drept, gi dorea ca plangerile sa fie discutate, votate gi adresate celor doll Inalte curti public, ceea ce nu putea fi pus in practica decat dacd Adunarea s-ar fi simtit p.

Armenii de voievod se magaZicand: Ceea ce s-a intdmplat a fost astemut in scris. El era un Candi- viguros si indraznet; desi tandr, [era] totusi semet si puternic dar foarte rasfatat, aci i s-au fkut toate dupd plac si nimeni nu putea sa spund ceva. Suspendarea AdunArii, care a privat tara de drepturile fol politice, nu a influentat numai cele cloud clase extreme: La 1 octombrie, dupd amiaza, in a a zi de luni dupd Paste, am pornit mai departe prin tufisuri, apoi striani un deal [acoperit] cu padure mare, uncle am si ramas peste noapte, langa o veche cismea care este zidita si are, nu departe, un podet de piatrd.